Wyobraź sobie ciepłe promienie słońca, które rozlewają się po łąkach, i delikatny powiew wiatru niosący świeżość mięty. To właśnie w takim pejzażu rodzi się nasz miód – aksamitny, złocisty, obdarzony mocą pszczół, które z troską zbierają nektar z kwiatów. Do jego miękkiej słodyczy dodaliśmy chłodny, orzeźwiający akcent mięty i subtelnie musującą nutę cytryny, by stworzyć smak, który otula, oczyszcza i pobudza zmysły.
Miętowy Podmuch to:
97 % miodu wielokwiatowego z naszej pasieki
3 % liofilizowana mięta i cytryna
Dzięki procesowi liofilizacji mięta i cytryna zachowały wszystkie wartości odżywcze i swoje walory smakowe.

Dlaczego warto go mieć?
-
Świeżość mięty – jak mały wentylator dla zmysłów.
-
Cytrynowa energia – naturalny „power-up” na dzień dobry.
-
97% miodu z naszej pasieki – samo złoto.
-
3% liofilizowanej mięty i cytryny – pełnia smaku, zero ściemy.
-
Lekki, pyszny i zupełnie niepodobny do zwykłych miodów.
Do czego pasuje?
-
Do lemoniady,
-
herbaty,
-
owsianki,
-
jogurtu,
-
deserów…
-
i oczywiście do jedzenia prosto ze słoika (testowane, działa).
Dla ciekawych smaku
Mięta wspiera trawienie i odświeża, cytryna wzmacnia odporność — razem tworzą duet idealny: „smacznie & zdrowo”.
Jak przechowywać?
-
Chłodno,
-
sucho,
-
w słoiku.
-
Nie podgrzewaj powyżej 40°C (miód tego nie lubi).
-
Krystalizacja = naturalna magia miodu.




